Wedi

Vsakdo se slej kot prej sreča z dejstvom, da je potrebno obnoviti kopalnico. Pri načrtovanju obnove je potrebno dobro določiti kaj vse želimo obnoviti (inštalacije, estrih…). Vsi ti postopki vzamejo veliko časa, nam pa se ponavadi mudi čim prej vzpostaviti funkcionalno kopalnico. Tukaj pride v ospredje sistem WEDI. Zahvaljujoč temu sistemu imamo močno skrajšan čas obdelave naše nove kopalnice.

V osnovi gre za gradbene plošče ki so sestavljene iz ekstrudirane trde pene polistirola ’’styrofoam’’. Ta pena pa je z obeh strani učvrščena z mrežico iz steklenih vlaken in tanko plastjo ometa. Material nudi dobro toplotno izolacijo in vodoodbojnost ter je hkrati idealna podlaga za polaganje keramičnih ploščic. Zaradi preproste montaže (reže se lahko z nožem ali žago, ter pritrjuje z lepilom ali vložki) je primeren za vsakogar.

Wedi se lahko uporablja kot stenske plošče, talne plošče, v posebnih primerih (savne) pa tudi kot strop. Iz njega lahko izdelamo tudi omarice, niše, obložimo kadi… Posebni elementi pa vključuje krivine, ki so namenjene oblikovanju posebnih elementov, kot so npr. klopi v turški savni. Omeniti velja tudi poseben sistem kanalet, vgrajenih v ploščo, narejenih z nagibom 2° in predstavlja odlično osnovo za polaganje keramike. Odločilna prednost sistema WEDI je ponudba lepil v kartušah, kompletov za tesnjenje, naklonskih letvic, gradbenih plošč različnih formatov in ostalega materiala.

Galerija slik

Generalni katalog