Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. S spletno trgovino Update – Trgovina s keramiko (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja podjetje Update, Bine Uršnik s.p., trgovina s keramiko, Celjska cesta 29A, 2380 Slovenj Gradec.

Podatki o podjetju

Dolgi naziv PRS: Update, Bine Uršnik s.p., trgovina s keramiko

Naslov: Celjska cesta 29A, 2380 Slovenj Gradec

Davčna št.: SI61471925

Matična št.: 8390240000

Davčni zavezanec: DA

TRR: IBAN SI56 1954 0501 3984 445

Vpis v register: AJPES, izpostava Velenje , št. vpisa 316-04-01378-2019/2

Datum vpisa v poslovni register Slovenije: 6.3.2019

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Update – Trgovina s keramiko, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Pogoji poslovanja so na voljo na spletni strani, ki si jih lahko kupec prenese na svojo elektronsko napravo preko internetne povezave, dostopne na spletni strani ponudnika.

Navedeni pogoji poslovanja se lahko kadarkoli dopolnijo z novimi določili, zato se kupcu predlaga, da jih prebere ob vsakem nakupu. Vsaka verzija pogojev poslovanja je posebej datirana.

Za posamezno naročilo veljajo pogoji poslovanja, ki so objavljeni na spletni strani v času oddaje naročila.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop; poleg tega tudi to, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov, rok dobave

Artikli na Update – Trgovina s kermiko so pogosto ažurirani. Trudimo se, da so informacije o njih in fotografije posodobljene in točne, za morebitne napake se opravičujemo in nam jih je možno sporočiti na info@update.si. Če artikli niso na zalogi, pa je to tudi jasno označeno na spletni strani ali v mailu, ki ga kupec prejme ob naročilu.

Artikel z oznako ”Akcija” kupcu omogoča nakup artikla po posebej ugodni ceni glede na redno ceno.

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je 7 delovnih dni za dostavne naslove v Sloveniji, razen če pogodbeni dostavljavec na posamezni dostavni naslov dostavlja kasneje. Za ostale izdelke velja za dostavne naslove v Sloveniji rok dobave, ki je naveden ob izdelku v spletni trgovini, če je le ta naveden. Vsak izdelek iz spletne trgovine je dostopen v razumljivem roku.

Uporabnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi enega od naslednjih načinov prevzema izdelkov:

 • pogodbeni dostavljalec
 • osebni prevzem na sedežu podjetja

Načini plačila, dostava

Update – Trgovina s keramiko uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

 • z nakazilom na račun upravitelja portala Update – Trgovina s keramiko – Update, Bine Uršnik s.p., trgovina s keramiko (po ponudbi/predračunu).

Ob naročilu nad 600,00 € z DDV oz. do 30km od sedeža podjetja, so stroški dostave brezplačni.

Update – Trgovina s keramiko bo naročene izdelke dostavila kupcu v dogovorjenem roku. Stroški dostave se obračunajo po ceniku pogodbenega dostavljalca do vrednosti 600€ z DDV. Cena dostave je obračunana posebej in je jasno napisana na predračunu. Update – Trgovina s keramiko si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnila učinkoviteje.

Opozorilo: ti pogoji dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za morebitno dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Update, trgovino s keramiko in kupcem je v spletni trgovini Update – Trgovina s keramiko, sklenjena v trenutku, ko Update – Trgovina s keramiko kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Vaše naročilo je bilo sprejeto!). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Update – Trgovino s keramiko kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa ob potrditvi nakupa prejme račun in sicer v pdf formatu na vpisan elektronski naslov. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene

Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V primeru spremembe cen pri dobavitelju, si pridržujemo pravico do spremembe cen.

Cene veljajo v primeru z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub temu, da se trudimo zagotavljati najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila bo, Update – Trgovina s keramiko kupcu omogočila odstop od nakupa.

Update – Trgovina s keramiko ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Update – Trgovina s keramiko v primeru vednosti ne bi potrdila oz. sklenila pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Oddaja naročila

Nakupovanje v spletni trgovini smo skušali kar se da poenostaviti in narediti uporabniku prijazno. Želeni izdelek doda stranka v košarico s klikom na moder gumbek “Dodaj v košarico”.

Ob tem se v desnem zgornjem delu spletne strani sproti osveži število izdelkov in skupni znesek košarice v okvirčku “Košarica”. Ko so v košarici vsi želeni izdelki in želi stranka začeti s postopkom zaključka naročila, preprosto klikne na okvirček “Košarica” in/ali “Na blagajno”.

Klik pripelje na Blagajno, kjer je viden celoten povzetek košarice. S klikom na gumb “Nadaljuj” spletna stran stranko pripelje na mesto za vnos e-naslova, kamor bo po oddanem naročilu prejela tudi mail z vsemi informacijami o naročilu. Na naslednjem koraku stranka izpolni podatke o kupcu in naslov dostav, tukaj pa je na voljo tudi okence z opombami, kamor lahko poljubno vpiše morebitne opombe, pohvale, kritike ali dodatna navodila ob nakupu. Na naslednjem koraku stranka izbere način prevzema in način plačila. Za zaključek naročila stranka klikne na gumb “Zaključi nakup”. S tem se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine in obveznostjo plačila za pravkar oddano naročilo.

Po oddaji naročila kupec od Update – Trgovine s keramiko po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 1 ure od prejema tega obvestila ima kupec možnost preklicati naročilo brez posledic. Razen možnosti preklica kupec po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Pri dobavi artiklov, ki jih Update – Trgovina s keramiko nima na zalogi v lastnem skladišču, je Update – Trgovina s keramiko izključno vezana na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do Update – Trgovina s keramiko. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči Update – Trgovini s keramiko, ki bo artikel odstranila iz naročila in vrnila kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral.

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Update – Trgovina s keramiko po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Update – Trgovina s keramiko ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih Update – Trgovina s keramiko nima na zalogi v lastnem skladišču, razen v kolikor bi jo podjetje Update – Trgovina s keramiko ali oseba, za katero je podjetje odgovorno, povzročilo namenoma ali iz malomarnosti.

Update – Trgovina s keramiko lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira kupca na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila Update – Trgovina s keramiko kupca po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave. Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in Update – Trgovina s keramiko je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Update – Trgovina s keramiko v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V elektronskem sporočilu iz prejšnjega stavka Update – Trgovina s keramiko pouči kupca tudi o politiki vračila izdelkov ter ga seznani s kontaktnimi osebami za primer pritožbe ali zamude pri dostavi.

Naročeni artikli so lahko barvno, niansno in velikostno razlikujejo od vzorčnih modelov. Fazonski kosi (stopnice, obrobe, dekorji, bordure) in osnovne ploščice se lahko niansno razlikujejo po barvi, velikosti in debelini (odvisno od serije, vsa odstopanja so znotraj zakonskih predpisov). Pred polaganjem preverite skladnost ploščic v niansi, kalibru. Dobavni rok prične teči z dnem, ki ga določi proizvajalec blaga za navedene artikle v predračunu.

Podjetje si prizadeva zagotoviti ustrezne slike za vse prodajne artikle na spletni strani. V primeru morebitnih estetskih razlik med sliko in dejanskim izdelkom, to ne vpliva na specifikacijo samega izdelka.

Besedila pogodb sklenjenih tekom naročila, nakupa in dobave kupljenih izdelkov bodo shranjena v evidenci. Vsa besedila pogodb in osebni podatki prejemnika storitve, so po njegovi zahtevi posredovana v njegovo vednost.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov

Kupec ima pravico, da v 14-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov v Update – Trgovini s keramiko na kontaktni elektronski naslov info@update.si, sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Vrnitev kupljenih izdelkov Update – Trgovini s keramiko v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe šteje za sporočilo o odstopu. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni kupca, je strošek vračila izdelkov Update – Trgovini s keramiko.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti Update – Trgovini s keramiko najkasneje v roku 30-ih dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Update – Trgovini s keramiko nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Če je paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri pogodbenem dostavljalcu. Možnost vračila ne velja za programsko opremo, avdio in video nosilce ali če je kupec odprl varnostni pečat.

Za vrnjene izdelke Update – Trgovina s keramiko kupcu takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek oziroma koriščeni darilni bon, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se kupcu ne vrnejo. Vračilo vplačanega zneska izvrši Trgovec na osebni oz. transakcijski račun kupca. Koriščeni darilni bon Update – Trgovina s keramiko vrne v obliki dobropisa.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev, navedenih na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi ob predstavitvi izdelka v spletni trgovini. Če v spletni trgovini informacije o garanciji ni, potem izdelek garancije nima ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom ponudnika.

Kupec lahko garancijo uveljavlja pri Update – Trgovini s keramiko, neposredno pri proizvajalcu izdelka ali njegovem pooblaščenem servisu. Proizvajalec oz. njegov pooblaščeni servis je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45-ih dneh od dne prejema izdelka v popravilo, sicer pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim izdelkom v brezhibnem stanju.

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

Pritožbe, spori in uporaba prava

Update – Trgovina s keramiko spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Podjetje ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožbo lahko kupec odda na elektronski poštni naslov info@update.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Update – Trgovina s keramiko bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Update – Trgovina s keramiko si bo prizadevala po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med podjetjem in kupcem pristojno sodišče v Slovenj Gradcu. Update – Trgovina s keramiko in kupec kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med Update – Trgovino s keramiko in kupcem velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Splošne pogoje poslovanja je sprejel direktor Update – Trgovine s keramiko, v Slovenj Gradcu dne 3.2.2021.