Pogoji uporabe spletnega mesta Update

To spletno mesto je za vas pripravil Update, Bine Uršnik s.p., trgovina s keramiko, Celjska cesta 29a, 2380 Slovenj Gradec. Podatki o podjetju Update, trgovina s keramiko, zbrani na tej spletni strani, so bili pripravljeni natančno in skrbno, a kljub temu obstaja možnost, da je pri vnosu vsebin ali na spletnem mestu prišlo do napak, za kar se vam opravičujemo. Če ste opazili napako, vas prosimo, da nas na to opozorite na elektronski naslov info@update.si

Izjava o zasebnosti

Z izjavo o zasebnosti vas želimo seznaniti o politiki varovanja zasebnosti.

Osebni podatki

Spletno mesto update.si lahko obiščete brez identifikacije ali podajanja osebnih podatkov. Na nekaterih spletnih straneh je potrebno vnesti svoje osebne podatke, če želite ponudbo npr. elektronski naslov, ime/priimek, podjetje, telefonska številka.

S kakšnim namenom uporabljamo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje in izboljšanje naših storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate z zbiranjem in uporabo vaših osebnih podatkov v skladu z našo politiko zasebnosti.Vaše osebne podatke uporabljamo za pošiljanje informacij o novicah in dogodkih (direktna obvestila).

Osebne podatke nam posredujete pri:

  • uporabi kontaktnih spletnih obrazcev,
  • naročilu ponudbe za storitve,
  • sodelovanju v naših spletnih raziskavah, marketinških in drugih akcijah.

Kaj je pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov?

Obdelava vaših osebnih podatkov temelji na vaši privolitvi, da želite prejemati direktna obvestila.

Uporaba osebnih podatkov

Osebni podatki se bodo uporabili zgolj za izvedbo vašega naročila, druge zahteve ali za stik z vami v smislu odgovora na vaša vprašanja. Osebne podatke in kontaktne informacije bomo uporabljali le za namene, za katere so bili posredovani, v skladu z vašim dovoljenjem.

Katere vrste osebnih podatkov obdelujemo?

Obdelujemo kontaktne podatke, kot so ime, priimek, podjetje in kontakt oz. elektronski naslov. Drugih podatkov ne zbiramo in ne obdelujemo.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?

Vaših osebnih podatkov ne bomo nikdar razkrili, predali ali prodali tretjim osebam.

Pravica do umika privolitve:

Privolitev za obdelovanje vaših osebnih podatkov in prejemanje direktnih obvestil lahko kadarkoli umaknete. V primeru, da to storite vam ne bomo mogli več pošiljati direktnih obvestil na podlagi vaše privolitve.

Privolitev za prejemanje direktnih obvestil lahko umaknete tako, da nam pošljete sporočilo na elektronski naslov info@update.si.

Vprašanja

Vprašanja v zvezi z Izjavo o zasebnosti in druga vprašanja lahko uporabniki pošljejo na e-naslov info@update.si

Blagovne znamke

Vse blagovne znamke, logotipi in storitvene znamke, prikazane na tej strani, so last Update, Bine Uršnik s.p., trgovina s keramiko, Update-ovih partnerskih podjetij ali tretje stranke. Njihova uporaba, trajen prenos na zasebni podatkovni vir, kopiranje ali distribucija na kakršen koli način brez pisnega dovoljenja Update, Bine Uršnik s.p., trgovina s keramiko ali Update-ovih partnerskih podjetij ali tretje stranke, glede na posamezni primer, je prepovedana.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletne strani, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani, nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje, nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska spletne strani, kar upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Piškotke delimo na naslednje skupine:

  • Obvezne – Spletna stran omogoča uporabo piškotkov za izboljšanje uporabniške izkušnje. Posamezni piškotki so nujni za delovanje naše spletne strani in jih ni moč onemogočiti.
  • Statistika (tracking) – Piškotki potrebni za spremljanje statistike obiskov na spletni strani. Uporabnik mora dovoliti anonimno spremljanje statistike obiska. Statistične podatke, ki jih zajamemo uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje in načrtovanje razvoja spletne strani.
  • Remarketing – Piškotki namenjeni anonimni identifikaciji obiskovalcev za namen ponovne re-identifikacije in remarketinga. npr. dovolimo Facebooku, Twitterju in ostalim socialnim omrežjem, da prikazujejo meni prilagojene vtičnike.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

  • glede na rok trajanja:  1. začasni ali sejni 2. trajni piškotki
  • glede na lastništvo – namen: 1.lastni piškotki 2. piškotki tretjih oseb

Lastne piškotke postavi spletišče, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletišče vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Ime piškotka Ponudnika Tip Trajanje Tip
_ga update.si HTTP 2 leti statistika
_gat update.si HTTP 1 dan statistika
_gid update.si HTTP 1 dan statistika
collect google-analytics.com Pixel seja statistika obiska
NID google.com HTTP 6 mesecev remarketing
r/collect doubleclick.net Pixel seja remarketing

Če želite onemogočiti piškotke, kliknite na spodnjo povezavo, ki se nanaša na vaš brskalnik, ter sledite navodilom:

Omejitev odgovornosti

Skrbnik spletnega mesta izrecno zavrača vsakršno odgovornost za kakršnokoli neposredno, posredno, slučajno, posledično ali drugo škodo, ki je nastala kot posledica ali je kakorkoli povezana z vašim dostopanjem do ali uporabe skrbnikove spletne strani, med drugim tudi za kakršnokoli izgubo ali škodo, nastalo kot posledica delovanja računalniških virusov ali vašega zanašanja na informacije, pridobljene preko skrbnikove spletne strani.

Hiperpovezave

Naša spletna stran lahko vsebuje spletne povezave do drugih spletnih strani, ki so povsem neodvisne od te spletne strani. Skrbnik spletne strani update.si nikakor ne jamči za točnost, popolnost ali verodostojnost informacij, vsebovanih v vsakršnih takšnih povezavah ali na drugih spletnih straneh, na katere vodijo povezave  s skrbnikove spletne strani. Do takšnih spletnih strani dostopate na lastno odgovornost.

Posodabljanje pogojev uporabe

Skrbnik spletnega mesta si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene.

Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena v tej izjavi o varovanju osebnih podatkov, na vstopni strani www.update.si in na drugih ustreznih mestih.

Posodobljeno: februar 2020